Як підібрати дитяче ортопедичне взуття для здорової дитини

 (2)    0

Статьи

Стопа людини – унікальний механізм, що, завдяки системі зв’язок і м’язів, м’яко пружинить під час ходьби чи бігу, і внаслідок цього хребет уникає перевантаження. Коли м’язово-зв’язковий механізм з якихось причин слабий, тоді розвивається плоскостопість. За даними ортопедів, уже в віці двох років набуту (не вроджену) плоскостопість мають 24 відсотки малюків; у віці чотирьох років цю хворобу мають 32 відсотки дітей; після 12 років такий самий діагноз лікарі ставлять уже кожному другому підлітку.

Визначити, чи є плоскостопість у дитини, неважко: треба досить уважно оглянути її взуття. Якщо воно скошується з внутрішнього боку підошви чи каблука, – це і буде першою причиною для занепокоєння.

У новонародженої дитини стопа виглядає плоскою, але це не завжди є ознакою вродженої плоскостопості, тому що на ніжці малюка є жировий прошарок. Ступні з віком набудуть правильної форми. Тільки після першого року життя можна визначитись: має дитина плоскостопість чи ні. Але й у випадку, коли такий діагноз поставлять, не слід нервувати: якщо батьки докладуть певних зусиль, до семи років цю ваду можна виправити. Для цього в пригоді стане ортопедичне взуття для дітей.

Завдання дитячого ортопедичного взуття – попередити деформацію і забезпечити правильний розвиток стопи. Вибирати його потрібно розумно. Основні вимоги: повна відповідність розміру і формі стопи. Ортопедичне взуття має бути стійким, обов’язково з невеликим каблучком (може бути внутрішнім), висота якого для малюків становить 5-10 м, школярів – 20-25 мм. Ношення взуття на широкому стійкому каблуці сприяє тренуванню м’язів і спини, випрямляє поставу (осанку).

У дитячому ортопедичному взутті задня частина повинна охоплювати п’ятку з усіх боків. Улітку можуть бути відкриті ділянки задника за умови надійної фіксації взуття. Задник має бути жорстким, щоб п’ятка не зміщувалася взад-вперед. Визначити хороший задник нескладно: треба натиснути пальцями на нього, якщо залишиться помітне заглиблення, значить шкіра надто м’яка і не гарантуватиме надійну фіксацію стопи. Щоб добре зафіксувати (майже нерухомо) гомілковий суглоб, перше взуття малюка має бути вищим від кісточки і з надійними застібками чи шнурками.

Бажано надавати перевагу моделям з широким носком, тому що це дає більше свободи пальцям і захищає їх від ударів. Підошва має бути легкою й щільною, доволі гнучкою і шершавою, щоб не ковзалась. Також треба звертати увагу на матеріал, з якого виготовлене взуття. Він повинен бути виключно натуральним, щоб забезпечити правильну мікроциркуляцію повітря, тобто забезпечити необхідну гігієну.

Найкращим взуттям вважається те, в якому є ортопедичні устілки з підйомом, що запобігають виникненню плоскостопості. Вони фіксують ногу дитини в правильному положенні. Це дозволяє м’язам, що знаходилися в перенапруженні, відпочити, а тим м’язам, що не працювали, - напружитися. Внаслідок цього вирівнюється склепіння стопи і нормалізується положення п’ятки.

Ортопедичне взуття – це профілактика багатьох захворювань дитячих стоп і гарантія їх правильного розвитку.

Рекомендації Башмачка

Щоб уникнути плоскостопості, яка нині часто зустрічається у дітей та підлітків, ми пропонуємо великий вибір моделей ортопедичного взуття для постійного ношення як з профілактичною метою, так і з лікувальною; як для дітей, так і для дорослих. Взуття сертифіковане, з натуральної шкіри. Також у нашому інтернет-магазині є спеціальні ортопедичні устілки, що допомагають вірно розподілити навантаження на стопу і хребет під час ходьби; є кілька видів масажних килимків для профілактики і лікування проблемних стоп дітей.

З піклуванням, інтернет-магазин Башмачок - botiki.ua!

 (2)    0

  • Детские ортопедические туфли «Саймон», р. 20-25
    Детские ортопедические туфли «Саймон», р. 20-25

    Стильные туфли для здоровых деток. Размеры: 20-25 (европейский) Параметры модели: Как правильно измерить ножку смотрите здесь: Как измерить ножку?

  • Детские ортопедические босоножки Т-26
    Детские ортопедические босоножки Т-26

    Детские ортопедические босоножки Т-26 рекомендованы малышам для профилактики и лечения плоскостопия. Благодаря продуманному дизайну, являются, очень симпатичной моделью детских ортопедических босоножек в нашем магазине. Размеры: 13.5-20 (см) Параметры модели (маломерят): Как правильно измерить ножку смотрите здесь: Как измерить ножку?

  • Детские ортопедические босоножки О-111
    Детские ортопедические босоножки О-111

    Размеры: 12-15,5, 23-25 (в см) Обратите внимание, цена меняется от размера. Сняты с производства! Аналоги: Ортопедические босоножки 111 Baby Light (12-16,5 см) Ортопедические босоножки 111 Light Active (14,5-25 см) Как правильно измерить ножку смотрите здесь: Как измерить ножку?

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Коментарии
Captcha